Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stor gädda – klena grejor

Mattias Engström var nog inte riktigt rustad för en så här stor gädda. Men det gick vägen ändå och han kunde landa en riktigt fin 100-klubbare.
I anmälan till 100-klubben beskriver Mattias, som bor i Märsta, hur han själv och en kompis var ute på Mälaren i slutet av juli. De stack ut redan i gryningen och satsade på vertikalfiske med jigg. Under första timmen hände inte ett dugg, men så fick Mattias ett brutalt hugg.
Med den ganska klena utrustningen tog det 20 minuter att få gäddan till båten och sedan återstod problemet att landa den. Lipgripen gick sönder och håven var för liten, men till slut lyckades de ändå med förenade krafter få upp gäddan.
Den mättes till hela 115 centimeter innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

En lång och stor gädda från Mälaren – kanske i största laget för fiskegrejorna.

En lång och stor gädda från Mälaren – kanske i största laget för fiskegrejorna.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta