Det var inte många år sedan det sades att havsöringarna inte blir så stora på Västkusten. Det blir de nu - tack vare nya fiskeregler och fiskevård. " /> Stor havsöring på Västkusten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Jalle Holmstedt med flugfångad havsöring från Stenungsundstrakten. Öringfisket i detta område blir bara bättre och bättre
Stor havsöring på Västkusten

Det var inte många år sedan det sades att havsöringarna inte blir så stora på Västkusten. Det blir de nu – tack vare nya fiskeregler och fiskevård.
För varje år som går, kommer rapporter om allt större havsöringar fångade av såväl flugfiskare som spinnfiskare. Mycket kan vi tacka projektet 8-fjordar för detta, som sett till att reglerna blivit strängare och bättre, för såväl yrkesfiskare som sportfiskare. Dessutom har fiskevården av lekbäckar i området bidragit.
Denna fina havsöring fångades på fluga av Jalle Holmstedt förra veckan, alldeles utanför Stenungsund. Den vägde 4,2 kilo. Fisket är tydligen grymt på kvällar nu, där strömsatta sund och uddar ger bra utdelning.

 

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta