" /> Stor stör från isen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Henrik Carl med sin mäktiga isfångst. Foto: Henrik Carl
Stor stör från isen

Att få tampas med en stör från isen är få förunnat. Men dansken Henrik Carl ingår nu i den exklusiva skaran efter ett lyckat ismete på den beryktade Poppelsjön utanför Köpenhamn. Trots det kalla vattnet bjöd stören på flera långa rusningar. Vikten uppskattades till 15 kilo innan den vackra fisken fick simma vidare.

Poppelsjön i Ballerup är känd för sina inplanterade störar, vilka vanligtvis fångas från stranden. Men sedan ett par veckor tillbaka har vintern slagit klorna i Själland och stora delar av sjön är nu istäckt. Henrik Carl gav sig ut på den tunna isen med ett 3-fots spö och ett glidtackel. På kroken satt en liten fiskbit och väntan blev inte lång.

”Efter en kvart kunde jag se stören genom hålet men insåg att den skulle bli svår att få upp”

– Hugget var väldigt försiktigt och vippan rörde sig bara några centimeter. Men sen blev det fart och fisken stack i väg i flera långa rusningar. Efter en kvart kunde jag se stören genom hålet men insåg att den skulle bli svår att få upp. Jag fick ha armen i vattnet en lång stund innan jag fick ett bra grepp om munnen. Därefter hamnade fisken på avkrokningsmattan och efter några bilder fick den simma vidare, hälsar Henrik.

Vi tackar för rapporten och gratulerar till en ovanlig isfångst.

Notera att Henrik utförde ett testfiske på den tunna isen. Men om minusgraderna fortsätter är tanken att fler ska få chansen att pröva lyckan.

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta