Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Stor turistsatsning

Hittar du ditt framtida smultronställe i södra Lappland?

Storslagen vildmark, närproducerad mat, spännande samekultur i kombination med avancerad skidåkning, jakt och fiske. Nu ska södra Lappland sättas på den nordiska och internationella turistkartan. Dorotea, Strömsund, Vilhelmina och Åsele kommun går samman och startar Destinationsbolaget South Lapland AB.
Rese- och turistnäringen är en av Sveriges snabbast växande näringar och omsatte 254 miljarder år 2010. Internationella besökare är det snabbast växande segmentet och står för 87 miljarder av omsättningen. Naturbaserad turism är det segment som enligt världsturism-organisationen (UNWTO) växer snabbast. Med vacker natur, samekultur, närproducerad mat, möjligheter till avancerad skidåkning, heliskiing, kiteskiing, jakt och fiske räknar Destinationsbolaget South Lapland med att locka fler besökare till regionen.
– Nu öppnas portarna till södra Lappland genom att fyra kommuner för första gången har gått samman och paketerar upplevelser, hotell och service. Vår gemensamma satsning kommer att driva turister till regionen och öka framtidstron hos näringslivet och investerarna, säger Yvonne Lif-Lövbrand som tagit initiativet till satsningen.
Officiell lansering sker den 6 september och samtidigt lanseras webbsidan Southlapland.com
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta