Stora fiskar som jobb

Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlänningen Nicka Hellenberg är storfiskare i alla bemärkelser. Förutom att han får många stora fiskar själv, har han också hand om det svenska storfiskregistret. Lyssna på Nicka på Sportfiskemässan i Kista den 22 mars!
Han har många strängar på sin lyra, Nicka Hellenberg. Han är journalist och fotograf för Fiskejournalen, han är trummis i flera band, han registrerar storfiskar åt Sportfiskarna, han är en flitig havsöringfiskare och hängiven ruda-metare. Dessutom är han en duktig bloggare.
I sitt föredrag på Sportfiskemässan, kommer Nicka främst att fokusera på spinnfiske efter stora havsöringar i Östersjön, och då kanske främst Gotland. Han kommer också att berätta varför havsöringarna ibland är så svårtrugade och hur man kan överlista dem genom att inte tro på ”gamla sanningar”.

Storfiskregistret
Jobbet med att registrera och sortera de 27 000 stora fiskar som finns i Sportfiskarnas storfiskeregister, är något Nicka också kommer att beröra i sitt föredrag. Nicka är med och utformar regler, utser svenska rekord och godkänner anmälda fiskar. Detta gör honom till en rutinerad bedömare av fiskars storlek och det är få bilder som kan lura Nickas tränade öga.
Alla Nickas talanger gör honom till en av de mer intressanta föredragshållarna under Sportfiskemässan. Nicka dyker även upp på scenen i andra sammanhang som konferencier och utfrågare.
Se Nicka Hellenberg på stora scenen lördagen 22 mars klockan 13.00
Ladda hem hela scenschemat här.
Maria Ålander

Annons
AKTUELLT

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...