Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar. Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.[/caption] " /> Stora fiskar som jobb | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Stora fiskar som jobb
Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlands egna öringbestånd bjuder på många fina exemplar.

Gotlänningen Nicka Hellenberg är storfiskare i alla bemärkelser. Förutom att han får många stora fiskar själv, har han också hand om det svenska storfiskregistret. Lyssna på Nicka på Sportfiskemässan i Kista den 22 mars!
Han har många strängar på sin lyra, Nicka Hellenberg. Han är journalist och fotograf för Fiskejournalen, han är trummis i flera band, han registrerar storfiskar åt Sportfiskarna, han är en flitig havsöringfiskare och hängiven ruda-metare. Dessutom är han en duktig bloggare.
I sitt föredrag på Sportfiskemässan, kommer Nicka främst att fokusera på spinnfiske efter stora havsöringar i Östersjön, och då kanske främst Gotland. Han kommer också att berätta varför havsöringarna ibland är så svårtrugade och hur man kan överlista dem genom att inte tro på ”gamla sanningar”.

Storfiskregistret

Jobbet med att registrera och sortera de 27 000 stora fiskar som finns i Sportfiskarnas storfiskeregister, är något Nicka också kommer att beröra i sitt föredrag. Nicka är med och utformar regler, utser svenska rekord och godkänner anmälda fiskar. Detta gör honom till en rutinerad bedömare av fiskars storlek och det är få bilder som kan lura Nickas tränade öga.
Alla Nickas talanger gör honom till en av de mer intressanta föredragshållarna under Sportfiskemässan. Nicka dyker även upp på scenen i andra sammanhang som konferencier och utfrågare.
Se Nicka Hellenberg på stora scenen lördagen 22 mars klockan 13.00
Ladda hem hela scenschemat här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta