Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stora laxar i Karlshamn

Laxfestivalen i Karlshamn är tillbaka och det betyder storlax! När det gäller storleken på laxarna är det få andra trollingtävlingar som kan konkurrera.
Det var just de storvuxna laxarna ute i Pukaviksbukten som en gång i tiden födde idén till Laxfestivalen. Därför belönas tävlingens största fisk lite extra och fångstmannen koras till laxakung. Nuförtiden ingår även en lagtävling, men det är fortfarande mycket prestige i att fånga den största laxen.
Grabbarna i Team Roadrunner ligger bra till i kampen om kungakronan. Första dagen kom de in med en lax på 18,52 kilo. Men det var inte enda storlaxen som vägdes in i går. Mångfaldiga trollingmästarna Team Extreme fångade en bjässe på 16,06 kilo och lika framgångsrika Team Regal en på 15,28 kilo.
Ytterligare några laxar över tio kilo vägdes in och totalt blev det 20 fångade fiskar på drygt 40 startande team, vilket får sägas vara ett mycket bra resultat.
Laxfestivalen pågår till i morgon eftermiddag, när det blir invägning och prisutdelning på planen utanför Fiskeshopen kl.17.15.
Mer info på Laxfestivalens hemsida.
Svenne Andersson

Den här praktpjäsen på 18,52 kilo ligger bra till för att göra sin fångstman till laxakung i Karlshamn.

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta