[/caption] " /> Storabborre på balanspirk | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Storabborre på balanspirk

I senaste Fiskejournalen tipsar Kristian Keskitalo hur du fångar storabborren. (Foto: Fredrik Laaksonen)

Isfiske efter storabborre kan ge en fantastisk fiskeupplevelse. I Fiskejournalen nummer 1-2 avslöjar Kristian Keskitalo och hans far Aarre sina hetaste tips.
Gillar du abborrfiske från isen ska du inte missa senaste numret av Fiskejournalen. Kristian Keskitalo avslöjar sina bästa knep för att lura de stora abborrarna på balanspirk.
Du får tips om hur du hittar storabborren, vilken utrustning Keskitalo rekommenderar och handfasta pimpeltips.
Fiskejournalen nummer 1-2 hittar du där tidningar säljs.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta