Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Störde avkrokningen

Manfred Lidberg och hans kompis blev störda mitt under avkrokningen av att ett flöte försvann. Men det var ett obehag han kunde leva med, när han drillat in den fina 100-klubbaren.
Från ett gäddmetepass i Hossmoån rapporterar Manfred Lidberg från Örsjö att han blev störd under avkrokningen. Manfred och hans kompis höll på att försöka få loss kroken från en illa krokad gädda, när Manfred plötsligt såg att flötet till hans spö försvunnit. Han hade inte tid just då, men just när gäddan var avkrokad hörde han ljudet från en knarrande rulle.
Manfred sprang fram, tog sitt spö, vevade in slaklinan och kände i mothugget att det var en stabil pjäs i andra änden:
”Den mest efterlängtade känslan, att efter en lång vinter få känna att man har något stort i andra änden av linan”, skriver han i anmälan.
Väl uppe vägdes den ryggbreda gäddan till 8,5 kilo och mättes till 102 centimeter, innan den fick simma tillbaka.
Svenne Andersson

Manfred Lidberg med gäddan som störde mitt under avkrokningen av en artfrände.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta