Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storfiskar på Falken

Gamle storfiskaren och charterskepparen Ulf Stahre har en speciellt känslig näsa för att hitta riktiga storfiskar. Bevisat nu senast när han tog Falken ut på Skagerrak-expedition.
Ulf, som under en följd av år dominerade svenskt havssportfiske, nöjer sig numera med att guida andra sportfiskare till deras drömfångster. För det mesta i vattnen söder om Skåne, men emellanåt tar han sin Falken på långresa. Nu senast bar det av till Bohuslän där Falken, med Fjällbacka sm bas, gjorde flera expeditioner långt ut i Skagerrak, bland annat till berömda 10-gradarn.
Och visst blev det fisk – stor fisk. På två turer blev det nio stycken som klarade storfiskgränsen, bland annat lubb och vitrocka av riktigt megaformat.
Kolla mera på Falkens hemsida.
Svenne Andersson

Jörgen Jonsson med en av expeditionens toppfiskar – en vitrocka på mäktiga 9,95 kilo.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta