Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storfiskare tog storlax

Den danske fiskeexperten Thorbjørn Lager vann Drömresan två år i rad. Först med en gigantisk gös och året därpå med en flugfångad megagädda. Nu har Thorbjørn slagit till igen och visat vilken bredd som hans fiskekunskap omfattar.
Redan i mitten av april var han igång och bände lax. Snart hade han landat en fin fisk på nio kilo, men att det skulle bli en dubbelt så stor någon vecka senare överraskade till och med den trevlige och skickliga storfiskaren.
I sitt hemmavatten, den relativt lilla Gudenån, lyckades Thorbjørn kroka en lax av enormt format, nämligen hela 17,9 kilo och stadiga 120 centimeter. Fiskejournalen lyfter på fiskehatten.

Under drömresan i Thailand bildade han radarpar med en annan skicklig dansk, nämligen Morten Wølck, som liksom Thorbjørn gör livet tufft för många slags fiskar med sitt flugspö. Morten är något av en havsöringsexpert och låter givetvis inte grejorna vila i försommaren. Nyss rapporterade han in en härlig, nystigen havsöring på 4,3 kilo. De båda gentlemännen visar gång efter annan att det finns naturliga förklaringar till att de fick åka på drömresan. De är helt enkelt två hängivna och duktiga sportfiskare. Fiskejournalen planerar att skicka ett litet team för att undersöka närmare vilka knep de båda har i bakfickan som ger dem troféfisk efter troféfisk. Håll ögonen öppna framöver.
Nicka Hellenberg

Thorbjørn Lager med två av sina troféfiskar; gösen som gav honom en Drömresa och den nyligen bärgade storlaxen.

Thorbjørn Lager med två av sina troféfiskar; gösen som gav honom en Drömresa och den nyligen bärgade storlaxen.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta