Storfiskare tog storlax

Den danske fiskeexperten Thorbjørn Lager vann Drömresan två år i rad. Först med en gigantisk gös och året därpå med en flugfångad megagädda. Nu har Thorbjørn slagit till igen och visat vilken bredd som hans fiskekunskap omfattar.
Redan i mitten av april var han igång och bände lax. Snart hade han landat en fin fisk på nio kilo, men att det skulle bli en dubbelt så stor någon vecka senare överraskade till och med den trevlige och skickliga storfiskaren.
I sitt hemmavatten, den relativt lilla Gudenån, lyckades Thorbjørn kroka en lax av enormt format, nämligen hela 17,9 kilo och stadiga 120 centimeter. Fiskejournalen lyfter på fiskehatten.
Under drömresan i Thailand bildade han radarpar med en annan skicklig dansk, nämligen Morten Wølck, som liksom Thorbjørn gör livet tufft för många slags fiskar med sitt flugspö. Morten är något av en havsöringsexpert och låter givetvis inte grejorna vila i försommaren. Nyss rapporterade han in en härlig, nystigen havsöring på 4,3 kilo. De båda gentlemännen visar gång efter annan att det finns naturliga förklaringar till att de fick åka på drömresan. De är helt enkelt två hängivna och duktiga sportfiskare. Fiskejournalen planerar att skicka ett litet team för att undersöka närmare vilka knep de båda har i bakfickan som ger dem troféfisk efter troféfisk. Håll ögonen öppna framöver.
Nicka Hellenberg

Thorbjørn Lager med två av sina troféfiskar; gösen som gav honom en Drömresa och den nyligen bärgade storlaxen.

Thorbjørn Lager med två av sina troféfiskar; gösen som gav honom en Drömresa och den nyligen bärgade storlaxen.

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...