Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storgädda i nytt vatten

Det blev en minst sagt lyckad premiär när Richard Hodell skulle prova ett för honom nytt vatten. En riktigt maffig 100-klubbare fattade tycke för flashflugan.
Richard, som bor i Lindesberg, är medlem i Team Dalkars. Det var när han skulle premiärfiska med en ny teammedlem som dom beslöt sig för att testa en ny sjö, vid namn Lunten.
Det blev bingo för Richard som krokade den här magnfika gäddan på flugspö. Hon stod på grunt vatten och klippte flashflugan i ett spektakulärt hugg. Den grova och välformade gäddan var 114 centimeter lång och pressade vågen till över tio kilo.
Svenne Andersson

En riktig snygging – ja, gäddan alltså. 114 centimeter välformad gädda förevisas av Richard Hodell.

En riktig snygging – ja, gäddan alltså. 114 centimeter välformad gädda förevisas av Richard Hodell.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta