Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storgädda i solgasset

Storgäddan hugger bara när det är mulet och blåsigt – det vet väl alla? Nja, det är inte riktigt sant. Fråga Johan Sundfeldt som fick den här bjässen mitt i solgasset.
Johan Sundfeldt, från Vreta kloster var ute med några vänner i en liten roddbåt på sjön Roxen. Trots strålande solsken och svag vind ville Johan pröva lyckan med jerkspöt. En Busterjerk ”skitmört” satte fart på storgäddan och Johan fick ett bastant hugg.
”Vi var fyra personer i vår roddbåt och det blev minst sagt lite knepigt att röra sig bland allt folk och bråte, men till slut kunde vi landa fisken, vilket blev ett nytt personbästa för mig”, skriver han i anmälan till 100-klubben.
Gäddan mättes till 108 centimeter.
Svenne Andersson

Strålande solsken och stilla vatten, men ändå kunde gäddan inte motstå en Busterjerk.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta