Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storlax till fiskeguiden

Två minuter – mer behövde fiskeguiden Nicklas Lindgren inte för att kroka den här skönheten i Orkla. Det lusade laxhanen vägde 18,4 kilo och var 121 centimeter lång.
26-årige Nicklas, som kommer från Umeå, jobbar som fiskeguide på Orklalax. Naturligtvis var han på plats vid tolvslaget den 1 juni – på premiärdagen. Två minuter senare fick han ett tungt hugg på sin tubfluga, en svart/orange historia bunden på koppartub. Så här beskriven han själv fångsten på nedre Hongslo:
”Det var en magisk kväll när vi kom ner 23.45 och tittade på den blanka poolen och 23.59 såg vi tre stora vak längst nere på nacken där poolen slutar… Vi var tre stycken och eftersom det var premiär körde vi alla samtidigt. Några kast senare känner jag hur något tar min fluga och jag väntar några sekunder, sen lyfter jag spöet och känner tyngden, men den surar bara nere i djupet. När han börjar gå uppströms förstår jag att det är en stor fisk. 50 minuter senare landar jag fisken.”
Nicklas berättar också att båda kompisarna fick hugg vilket resulterade i en landad åttakilos och en tappad större.
Svenne Andersson

Nicklas Lindgren poserar med den otroligt vackra laxen i det magiska ljuset över Orkla.

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta