Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Storöring på jerk

Daniel Kjellnér från Grängesberg var egentligen ute på sjön för att fiska gädda. Men man kan väl inte påstå att han blev ledsen när det var en rejäl öring som satte tänderna i Bustern.
Daniel jerkfiskade på sjön Björken i Västmanland i slutet av maj. Efter några timmar utan ett hugg blev det plötsligt tvärstopp när han vevade hem Baby Bustern.
Daniel trodde först att det var en gädda han hade på kroken, men blev misstänksam och när fisken kom in till båten bekräftades misstanken. Det var inten gädda, utan en magnifik, färgrik öringhanne på nästan sex kilo. Noga räknat vägde fisken 5 980 gram och var 80 centimeter lång, enligt anmälan till Recordfisken.
Svenne Andersson

Daniel Kjellnér blev överraskad av den här tjusiga öringen när han jerkfiskade efter gädda.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta