[/caption] " /> Storöringens dal | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Storöringens dal

Följ med till storöringens dal i senaste Fiskejournalen. (Foto: Kalle Bergdahl)

I senaste numret av Fiskejournalen får du följa med medarbetaren Kalle Bergdahl till ett svenskt storöringvatten. Fisketips varvas med välskriven och medryckande berättelse som får fiskesuget att gå i topp.
Vår medarbetare Kalle Bergdahl tar dig med på en resa till storöringarnas dal i Fiskejournalen nummer 9.
”En kväll i slutet av augusti 2007 förändras mitt liv. Jag tror knappt mina ögon. I mina händer håller jag den största öring jag sett. Fisken prutar inte ett gram under fem kilo. Kroken sitter som berget men tafsen är nött.”
Fyra år senare står han på strandbrinken igen, redo för en ny batalj i dalgången. Läs artikeln i Fiskejournalen.

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta