I Fiskejournalen nummer 12 guidar Jens Bursell dig till att bli en bättre gäddmetare. I Fiskejournalen nummer 12 guidar Jens Bursell dig till att bli en bättre gäddmetare.[/caption] " /> Större gädda på mete | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Större gädda på mete
I Fiskejournalen nummer 12 guidar Jens Bursell dig till att bli en bättre gäddmetare.

I Fiskejournalen nummer 12 guidar Jens Bursell dig till att bli en bättre gäddmetare.

Mete med betesfisk som agn är ett behagligt fiske, som dessutom verkar attrahera de större gäddorna. I Fiskejournalen nummer 12 berättar vår medarbetare Jens Bursell hur du ska göra.
I senaste numret av Fiskejournalen får du en initierad guide till bottenmete efter gädda. Experten Jens Bursell berättar både om enkla trix, och för dig som gillar överkurs, mycket detaljerade knep för att lura de mest svårfångade gammelgäddorna.
Kolla in senaste numret här.
Missa inte heller chansen att få tidningen direkt hem i brevlådan.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta