Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Storsej i Sydnorge

Sejfisket i Oslofjorden kan stundtals vara lysande och varje år fångas det fisk i tiokilosklassen. Bästa tiden för detta fiske är september och oktober.
Oslofjorden är stor och djup och har tidigare varit ett smått fantastisk sportfiskevatten. Den stora sejen finns fortfarande kvar och vill du uppleva actionfiske på rimligt avstånd hemifrån är Drøbak några mil söder om Oslo rätt ställe att utgå i från. Mitt inne i samhället finns ett område i fjorden som kallas för Mølla. Här är djupet drygt hundra meter och den stora utmaningen är att hitta vilket djup sejen befinner sig på för dagen. Hittar du rätt kan det bli storfångster, förutsatt att du har en linräknare så att snabbt kan vara tillbaka på rätt djup. De flesta fiskar med agn men helt säkert finns det andra minst lika effektiva metoder.
Sjösättningsramp finns både i hamnen och vid småbåtshamen några kilometer längre norr ut. I småbåtshamnen är det dessutom gott om parkeringsplatser.
Anders Nicander

På hösten finns det möjlighet till storsejfiske i Oslofjorden. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta