[/caption] " /> Största gäddan någonsin | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
”Största fisken någonsin”

Kan inte bli bättre? Det undrar Niklas Lejon efter att ha fångat sin största fisk någonsin, en 113 centimeter lång gädda – på flugfiske.

Niklas Leijon från Karlskrona fick inbjudan att hänga med fiskekompisarna Björn och Alexander på en tur med båten. Trots att det blåste en del satsade han på flugfiske och en egen kreation i tafsändan. Ett lyckat val skulle det visa sig.
– Någon timme in i fisket kändes en svag dragning i linan som resulterade i ett dåligt mothugg, men fisken satt fast.
Efter en hård kamp med tunga och långsamma rusningar lyckades kompisen Alexander, efter en kvart, ta ett gälgrepp. Sedan följde mätning och fotografering innan den 113 centimeter långa gäddan släpptes tillbaka.

– Min första gädda över metern, första gäddan över tio-strecket, första fångsten för 2013 och min största fångst någonsin. Till råga på allt i goda vänners sällskap.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta