Det är många sportfiskare, miljövänner och tjänstemän i Norrland som håller tummarna i dessa dagar. Nu har nämligen ansökan till det gigantiska projektet Ecostreams för LIFE skickats in till EU – där budgeten är på hela 179 miljoner kronor. " /> Största fiskevårdssatsningen någonsin i Sverige på gång | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelserna i norr hoppas på jackpot i sin EU-ansökan.Foto: Anders Lundin
Största fiskevårdssatsningen någonsin i Sverige på gång

Det är många sportfiskare, miljövänner och tjänstemän i Norrland som håller tummarna i dessa dagar. Nu har nämligen ansökan till det gigantiska projektet Ecostreams för LIFE skickats in till EU – där budgeten är på hela 179 miljoner kronor.

Det är länsstyrelsen i Västerbotten som tillsammans med Länsstyrelsen Jämtland och Västernorrland skickat in ansökan till EU för restaureringsprojektet Ecostreams for LIFE!

Det handlar alltså om 179 miljoner – vilket innebär det största vattenvårdsprojektet i Sverige om ansökan går igenom.

Planen är att projektet ska genomföras i Öreälven med flera biflöden till Storforsen ovanför Örträsk i Västerbotten, samt flera områden i Jämtland och Västernorrland. Projekttiden spänner mellan år 2021–2026.

Projektpartners är bland annat Havs- och vattenmyndigheten tillsammans med flertalet skogsbolag, kommuner, organisationer, lärosäten samt andra myndigheter.

Enligt projektägaren, Länsstyrelsen i Västerbotten, så väntas beskedet från EU komma i maj.

Ni har väl inte missat denna nyhet?

https://www.fiskejournalen.se/gladjebeskedet-langforsen-raddas-nar-jamtkraft-river-ut/

 

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta