Lars Järvesjö från Mölndal, ursprungligen laxflugfiskare ut i fingerspetsarna, har under senare år breddat sig och börjat fiska i havet för att förlänga fiskesäsongen. " /> Största slätvaren på över 30 år | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
En av årets häftigaste slumpfångster kan vara Lars Järvesjös jätteslätvar på 2,82 kilo.
Största slätvaren på över 30 år

Lars Järvesjö från Mölndal, ursprungligen laxflugfiskare ut i fingerspetsarna, har under senare år breddat sig och börjat fiska i havet för att förlänga fiskesäsongen.
Den 25 november var han ute med Landskronabåten Linda sydväst om ön Ven i Öresund. Jiggfiske på grunt vatten med siktet inställt på torsk var planen för dagen. I havet kan som bekant det mesta hända och Lars var förstås mer än nöjd med bonusfångsten av en slätvar på otroliga 2,82 kilo.

Det här är den största slätvaren som fångats på över trettio år.

Lars var förstås mer än nöjd med bonusfångsten av en slätvar på otroliga 2,82 kilo.

Fisken som mätte 56 centimter i längd gapade över en jigg fiskad på tio meters djup. Det är den största registrerade slätvaren i Sverige sedan det svenska sportfiskerekordet på 3,78 kilo fångades i maj månad 1987 av Mats Körner, även det i närheten av Ven i Öresund.

Vi gratulerar Lars till en mäktig drömfisk.

Leif Krause

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta