Nyheten om ett gigantiskt tillslag av hajfenor sprider sig nu över världen. Det är myndigheter i Miami som rapporterat att de hittat runt 1 400 hajfenor i stadens hamn. " />
Annons
Stort avslöjande: Omkring 1 400 hajfenor låg gömda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 månader sedan Sverige Anders Lundin
Fortfarande dödas tre hajar varje sekund för hajfensoppans skull.
Stort avslöjande: Omkring 1 400 hajfenor låg gömda

Nyheten om ett gigantiskt tillslag av hajfenor sprider sig nu över världen. Det är myndigheter i Miami som rapporterat att de hittat runt 1 400 hajfenor i stadens hamn.

Världsnaturfonden WWF uppskattar att upp emot 100 miljoner hajar dör varje år i det omfattande hajfensfisket, där orsaken är efterfrågan på hajfenssoppa. Det innebär omräknat att det dödas tre hajar varje sekund för ändamålet.

Hajfenorna som upptäcktes i Miami var på väg till Asien, och lasten tros från början ha skett i Sydamerika. Fenorna låg utblandade med andra varor i sammanlagt 18 förpackningar, enligt sajten Miamiherald.com.

Värdet av fyndet uppgår till mellan 700 000–1 miljon dollar.

Här kan du läsa mer om tillslaget.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/gifttunnorna-i-ostersjon-inte-sakert-att-de-ska-bargas-alls/

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sparbanksstiftelsens Hanna Wallgren lämna över checken på 88 000 kronor till trollinglegendaren Sten-Gunnar Steénson från Götene SFK. Foto: Privat
Välkommet jubel vid Vänern – färska pengar till mer fisk

Vänernlaxen är en angelägenhet för många, och när det krisar i kassan så dyker det upp välkomna krafter. Sparbanksstiftelsen har nämligen säkrat årets smoltutsättning i Vänern med ett ekonomiskt stöd.

Utöver intäkter från trollingtävlingar så samlar trollingklubbar in pengar på flera sätt till smoltutsättningar i Vänern, exempelvis säljs det flaggor, dekaler och anordnas ”onlinetävlingar”. Kinnekulleträffen ställdes in i april med anledning av Covid-19, och de hade ett budgeterat överskott på runt 120 000 kronor. Det fanns därmed en oro för att årets smoltutsättning genom Laxfond Vänern skulle drabbas, eftersom en del av överskottet skulle gå dit.

Nu kommer dock beskedet att Sparbanksstiftelsen Skaraborgs satsning Sparbanksstödet säkrar upp kommande utsättning av smolt i Kinneviken. Detta efter att stiftelsen beviljat Kinnekulleträffens ansökan om 88 000 kronor.
– Vi i arrangörsstaben är mycket tacksamma för att Sparbanksstiftelsen ville stötta oss! Det är ett bra betyg på att Sparbanksstiftelsen ser att Götene SFK/Kinnekulleträffens smoltutsättningar inneburit ett bättre fiske i närområdet och att detta ökar Hällekis attraktionskraft på trollingfiskarna! Sedan hoppas vi att andra trollingtävlingsarrangörer som fått ställa in 2020 kollar upp om det finns liknande möjligheter även för dem, det finns lokala Sparbanksstiftelser runt om Vänern, uppmanar en nöjd Fredrik Andersson i Götene SFK.

Du kanske även gillar detta