Nyheten om ett gigantiskt tillslag av hajfenor sprider sig nu över världen. Det är myndigheter i Miami som rapporterat att de hittat runt 1 400 hajfenor i stadens hamn. " /> Stort avslöjande: Omkring 1 400 hajfenor låg gömda | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Fortfarande dödas tre hajar varje sekund för hajfensoppans skull.
Stort avslöjande: Omkring 1 400 hajfenor låg gömda

Nyheten om ett gigantiskt tillslag av hajfenor sprider sig nu över världen. Det är myndigheter i Miami som rapporterat att de hittat runt 1 400 hajfenor i stadens hamn.

Världsnaturfonden WWF uppskattar att upp emot 100 miljoner hajar dör varje år i det omfattande hajfensfisket, där orsaken är efterfrågan på hajfenssoppa. Det innebär omräknat att det dödas tre hajar varje sekund för ändamålet.

Hajfenorna som upptäcktes i Miami var på väg till Asien, och lasten tros från början ha skett i Sydamerika. Fenorna låg utblandade med andra varor i sammanlagt 18 förpackningar, enligt sajten Miamiherald.com.

Värdet av fyndet uppgår till mellan 700 000–1 miljon dollar.

Här kan du läsa mer om tillslaget.

Läs även om detta:

https://www.fiskejournalen.se/gifttunnorna-i-ostersjon-inte-sakert-att-de-ska-bargas-alls/

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta