Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Stort oljeutsläpp i Bohuslän

Olja som tros härröra från en fartygskollision väst Danmark den 10 september har drivit i land på stränder längs västra Tjörn. Utsläppet är omfattande och saneringsarbetet har pågått hela natten.
50 kubikmeter olja har tagits upp av kustbevakningens strandsanerare och fortfarande är det mycket olja kvar i vattnet. När den ostliga vinden nu tilltar driver oljan till sjöss igen och riskerar att dyka upp någon annan stans. Enligt Göteborgs Posten drev den första oljan i land på Klädesholmen och vid Kyrkesund under torsdagen. Den olja som finns kvar har delat sig och har under natten till i dag siktats vid flera olika platser.
Hur stora skadorna på det unika natur- och djurlivet i området är är för tidigt att säga.
Anders Nicander

De unika naturmilöerna på västra Tjörn har drabbats av oljesläpp. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta