Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Stortorsken finns kvar

Det verkar som om det fortfarande finns riktigt grov torsk i nordnorska vatten – även om värsta skrei-racet är över. Från Wildwatercampen på Vaeröy rapporteras om en bjässe på 30,6 kilo.
Det är Marcus Eriksson, som i år jobbar som ”camp manager” på Vaeröy som mejlar och berättar att några danska gäster kom rätt in i torskeldoradot. Tre danskar i ett större gäng hade åkt upp någon dag i förväg och fördrev första dagen med torskfiske, medan de väntade på kompisarna. Det blev ett roande tidsfördriv…
”De fick ett 15-tal torskar över tio kilo och dessutom ett antal sejar i vikt mellan tio och fjorton kilo”, berättar Marcus i mejlet.
Torsken, som var 130 centimeter lång vägdes i land till 30,6 kilo. Du kan läsa mer om fisket på Vaeröy via den här länken.
Svenne Andersson

Danskarna ramlade rakt in i tidernas torskfiske, med den här besten som toppfisk.

Danskarna ramlade rakt in i tidernas torskfiske, med den här besten som toppfisk.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Den digitala försäljningen av fiskekort ökar. Foto: Natsuki
Sportfiskarna växlar upp försäljningen av fiskekort

Sportfiskarna hoppas kunna bli en ännu större aktör inom digitala fiskekort. De har nu lanserat en helt ny version av Fiskekort.se. som ska vara både snabbare och enklare.

– Det känns väldigt bra att vi nu äntligen har en modern webbplats att erbjuda för köp och sälj av fiskekort. Detta är en viktig pusselbit i vårt centrala arbete med att tillgängliggöra fisket i Sverige, säger Sten Frohm, generalsekreterare på Sportfiskarna i ett pressmeddelande.

Ambitionen är enligt Sportfiskarna själva att komma närmare fiskeområdena och bli mycket bättre på kommunikation och support till alla som väljer att sälja sina fiskekort via Fiskekort.se. Webbplatsen sägs vara genomarbetad från grunden för att motsvara dagens krav och förväntningar på en e-handelsplats för fiskekort. Mycket tid och kraft har lagts på att fiskekortsköparen skall få en så bra och smidig upplevelse som möjligt.

Mer information kan du läsa här på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta