Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det. Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.[/caption] " /> Stötta svenska damlandslaget i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Stötta svenska damlandslaget i flugfiske
Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.

Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.

Nu startar damlandslaget i flugfiske en nätauktion för att få medel till sin medverkan i EM i år. Stötta dem genom att skänka auktionsobjekt eller genom att lägga bud på det som auktioneras ut.
Det är hårda bud för de damer som tävlar för Sverige i flugfiske. Det finns inga allmänna medel för att bekosta deltagaravgifter, resor eller utrustning. Därför hoppas nu de svenska flugfiskedamerna på stöd från fiskande supportar.
Svenska damlandslaget består av kapten Sivan Jansson samt fiskarna Åsa Bertilsson, My Dahlström, Marie Lagerqvist, Anna Sjöberg och Kerstin Åsén. EM i flugfiske 2015 går i september i Italien.
Kan du vara med och stötta på något sätt? Kanske skänka ett auktionsobjekt eller helt enkelt bara ropa in något?
Kolla in damlandslaget eller auktionen på Facebook, hitta dem på Instagram eller på deras hemsida.

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta