Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det. Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.[/caption] " /> Stötta svenska damlandslaget i flugfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Stötta svenska damlandslaget i flugfiske
Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.

Än så länge är flugfiske ingen stor tävlingssport i Sverige, även om vi har goda förutsättningar att bli det.

Nu startar damlandslaget i flugfiske en nätauktion för att få medel till sin medverkan i EM i år. Stötta dem genom att skänka auktionsobjekt eller genom att lägga bud på det som auktioneras ut.
Det är hårda bud för de damer som tävlar för Sverige i flugfiske. Det finns inga allmänna medel för att bekosta deltagaravgifter, resor eller utrustning. Därför hoppas nu de svenska flugfiskedamerna på stöd från fiskande supportar.
Svenska damlandslaget består av kapten Sivan Jansson samt fiskarna Åsa Bertilsson, My Dahlström, Marie Lagerqvist, Anna Sjöberg och Kerstin Åsén. EM i flugfiske 2015 går i september i Italien.
Kan du vara med och stötta på något sätt? Kanske skänka ett auktionsobjekt eller helt enkelt bara ropa in något?
Kolla in damlandslaget eller auktionen på Facebook, hitta dem på Instagram eller på deras hemsida.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta