[/caption] " /> Strane å – ett miljöbrott | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Strane å – ett miljöbrott

Strane å är nu återställd och havsöring leker återigen på platsen. (Foto: Anders Nicander)

Nu har domen fallit över den Orustbo som byggde ett minikraftverk vid Strane å. Enligt tidningen Bohuslänningen döms han till 105 000 kronor i böter.
Hösten 2010 besökte Fiskejournalens medarbetare Anders Nicander Strane å för att dokomentera öringleken. Han möttes då av en totalförstörd å, den gamla kvarnbyggnaden och vandringsvägen förbi den var raserad och ån nedanför hade rätats ut till ett livlöst dike.
Det visade sig snart att byggnationen saknade tillstånd varpå länsstyrelsen upprättade en anmälan om miljöbrott. Nu döms han för miljöbrott av tingsrätten och får böta 105 000 kronor.
Läs tidigare notiser om Strane å.
Mer läsning på bohuslaningen.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta