[/caption] " /> Street Fishing i Eskilstuna – Nytt datum! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Street Fishing i Eskilstuna – Nytt datum!

Missa inte Gunki Street Fishing Tournament i Eskilstuna. (Foto: Pelle Danielsson)

På grund av det dåliga vädret flyttas Gunki Street Fishing i Eskilstuna fram. Nytt datum är 28 juli.
Street Fishing är väldigt populärt på kontinenten och nu introducerar Gunki Street Fishing Tour de första tävlingarna i Sverige. Den 28 juli smäller det i Eskilstuna. Antalet deltagare är begränsat till 50 stycken så vill du delta, kan det vara hög tid att anmäla sig nu. Sista anmälningsdag är 23 juli.
Här hittar du all information om tävlingen.
Är man nyfiken på Street Fishing kan det vara idé att inställa sig dagen före tävling, den 27 juli. Då erbjuds en demo-dag hos Görans Sportfiske.
För anmälan samt information ring Görans Sportfiske, 016-130770.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nej, det blir inget stopp för nya karpvatten. Foto: Marco Eichnar
Jubel bland sportfiskare – karpstopp dras tillbaka

Onsdagen var en segerns dag för svenska karpfiskare. Havs- och Vattenmyndigheten drar nämligen tillbaka sitt kritiserade förslag om att helt förbjuda utplantering av karp i nya vattenområden.

Fiskejournalen skrev för en tid sedan om den kraftiga kritiken mot Havs- och Vattenmyndigheten förslag, och nu har alltså sportfiskarna fått det glädjande beskedet att myndighetens ändrat sig.
– Det är glädjande att se att det faktiskt är möjligt att argumentera sakligt och få ett annat utfall. Nu kan man fortsatt utveckla sportfisket efter karp i landet under kontrollerade former, precis som vi hoppats, säger Svenska Karpklubbens ordförande Jon Sköld till Fiskejournalen.

De nya föreskrifterna som nu fastsatts innebär istället att det fortsättningsvis blir individuell prövning av ansökan hos respektive länsstyrelse som innan, vilket är exakt det som Svenska Karpklubben pekat på i sitt remissvar.
”På så vis kan vi fortsatt ha en god och kontrollerad möjlighet att skapa nya sportfiskevatten för Karp i Sverige och detta kan inte ses som annat än en viktig seger för alla som engagerar sig för karpfisket i vårt land”, skriver klubben på sin hemsida.
Här kan du läsa mer!

Du kanske även gillar detta