Topptrion med vinnaren Henrik Bengtsson i mitten, tvåan Jens Persson vänster och trean Johan Bengtsson höger i bild.  Topptrion med vinnaren Henrik Bengtsson i mitten, tvåan Jens Persson vänster och trean Johan Bengtsson höger i bild.[/caption] " /> Street Fishing i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Street Fishing i Göteborg
Topptrion med vinnaren Henrik Bengtsson i mitten, tvåan Jens Persson vänster och trean Johan Bengtsson höger i bild.

Topptrion med vinnaren Henrik Bengtsson i mitten, tvåan Jens Persson vänster och trean Johan Bengtsson höger i bild.

I helgen avgjordes finalen i årets upplaga av Gunki Streetfishing Tournament, den andra finalen på Skandinavisk mark. Splash International och El-Ge Sportfiske stod för arrangemanget.
Förväntningarna var stora inför helgens tävling i Göteborg, då träningsfiske under senaste veckan visat på goda fångster av abborre.
Tyvärr visade fisken i Göteborgs kanaler inte samma huggvillighet under gårdagens tävling och deltagarna fick jobba hårt för fångsterna.
– De som lyckades bäst fanns bland de som skalade ner storleken på linor, krok och jiggar. De lyckades på så sätt lura upp några av de svårtrugade fiskarna, säger arrangören Mikael Tono från Splash International AB.
Vinnare med 70 centimeter fisk blev Henrik Bengtsson från Göteborgsklubben Splash. Tvåa Jens Persson och trea Johan Bengtsson.
– Stort tack till årets alla deltagare och grattis till Henrik Bengtsson! säger Mikael Tono som hoppas på återseende nästa år.

Läs tidigare notiser om ”street fishing”

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta