[/caption] " /> Street fishing i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Street fishing i Göteborg

Efter succén i Köpenhamn kommer nu Gunki street fishing tournament till Göteborg.

I morgon Lördag är det dags för Gunki street fishing tournament i Göteborg. Detta är den tredje deltävlingen av fem och för de som lyckas bäst väntar en final i Malmö.
Vill du bekanta dig med Street fishing? I morgon klockan tio arrangeras den tredje deltävlingen av Gunki street fishing tournament i Göteborg. De fem som lyckas bäst kvalificerar sig för finalen i Malmö.
Vill du följa tävlingen på plats? Kom till Feskekörkan strax innan klockan tio.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nu kan öringar leta sig upp till nya lekplatser i Hargsån. Foto: Jon Sailer
Det är vår – släpp fiskarna och bäckarna loss!

Fiskevården är på frammarsch i Sverige. Såklart måste vi berätta om detta glädjeämne från Uppland, där Hargsån släpps fri efter 350 år i bojor.

Rubriken är en association till den svenska filmklassikern ”Släpp fångarne loss – det är vår!”.  Och nog förtjänade Hargsån att släppas loss efter så många århundranden. Ån har varit torrlagd i 350 år, ända sedan bruket vid Nerhammaren anlades.
Det 182 meter långa omlöp som nu öppnats kommer att ge lekvandrande fisk tillgänglighet till ett helt åsystem, med över 40 hektar våtmark och flera kilometrar med skogsbäckar.

Det är Upplandsstiftelsen som tillsammans med Sportfiskarna och Hargs bruk lyckats ro projektet i hamn.
Direkt efter färdigt arbete sågs havsöring gå upp och leka på de nyanlagda lekbottnarna. Dessutom noterades den rödlistade arten nejonöga som nu får bättre chans att klara sig, rapporterar Upplandsstiftelsen på sin hemsida. Här kan du även se ett filmklipp från SVT om händelsen!

Du kanske även gillar detta