Street Fishing i Malmö

Snart är det dags för street fishing i Malmö.

Snart är det dags för street fishing i Malmö.

Torsdagen den 14 november arrangerar Sportfiskegiganten i Malmö andra upplagan av Giganten Street Fishing Challenge. Första året blev en succé och nu hoppas arrangören kunna göra arrangemanget ännu bättre.
Tävlingen äger rum i Malmös kanalsystem och anmälningsavgifter är 200 kronor. Väldigt billigt med tanke på att alla som anmäler sig får en ”goodie-bag” värd 150 kronor. Arrangören kan även locka med ett generöst prisbord.

Information från arrangören.

Tävlingsform:
Tävlingen sker individuellt.
100 procent återutsättning ska tillämpas. Vi värnar om vårt fina cityfiske!
Det är den längsta abborren som räknas och priser för vinnare, tvåa samt trea kommer att delas ut. Dessutom finns ett utlottningspris!
Anmälningsavgiften är 200:-.

Regler:
Tillåtna metoder är allt som går inom ramen för spinnfiske, såsom dropshot, traditionellt jiggfiske med jiggskalle eller spinnfiske med annat bete.
Endast en styck, enkel- eller trekrok får användas.
Naturligt bete är förbjudet att fiska med.
Fångad fisk ska vara korrekt krokad i munnen för att räknas.
En fångad fisk som ska rapporteras måste dokumenteras med ett fotografi när fisken ligger ovanpå måttstocken, som tilldelas samtliga deltagare vid samlingen. Släpp tillbaka fisken så snabbt som möjligt efter dokumentation.
All fångad fisk måste återutsättas. Ertappas deltagare med att ha slagit ihjäl fisk så diskvalificeras denne från tävlingen.
Påvisas en deltagare med fusk diskvalificeras denne omedelbart.
Deltagande sker på egen risk.

Tävlingsschema:
Samling:
Klockan 18:15 vid Paulibron.
Fisket startar: Ca klockan 18:30 med utgångspunkt från samlingsplatsen. När startskottet går är det fritt fram att pinna iväg och fiska vart du vill i kanalsystemet.
Fisket slutar: Klockan 21:30. Vänligen ta dig därefter, så snabbt som möjligt, mot samlingsplatsen för prisutdelningen.
Prisutdelning: Klockan 21:45 vid samlingsplatsen.

Priser:
1:a pris:
100% av de kontanta anmälningsintäkterna (PRISPOTT JUST NU: 7800:-), 1 st Westin/Daiwa Dropshotkit (Spö: Westin 3776 Dropshot 8′ 8-28 gram Rulle: Daiwa Aird 1000), 1 st Savagearspö och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 5853:-
2:a pris:
1 st Shimano/Penn Dropshotkit! (Spö: Shimano Yasei Dropshot 7′ 7-28 gram Rulle: Penn Battle 2000) och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 4250:-
3:e pris:
1 st BFT/Viva Dropshotkit! (Spö: BFT Walker Dropshot 8′ -25 gram Rulle: Viva Aesthetic AA 1000FD) och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 2250:-
Utlottningspris:
1 st Darts FX Dropshot 8′ -30 gram! VÄRDE 999:-
*Vid oavgjort resultat räknas andra längsta fisk.

Prisbordet kommer att fyllas på efterhand som fler leverantörer hoppar på att sponsra tävligen!
Anmälan sker vid betalning i butiken. Så länge du inte har betalt är du inte anmäld! Ej lokala kunder som inte har möjlighet att besöka butiken ombeds ringa 040-18 88 78 eller e-posta till info@sportfiskegiganten.se för betalningsanvisningar.

Alla är hjärtligt välkomna att anmäla sig.

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...