Snart är det dags för street fishing i Malmö. Snart är det dags för street fishing i Malmö.[/caption] " /> Street Fishing i Malmö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Street Fishing i Malmö
Snart är det dags för street fishing i Malmö.

Snart är det dags för street fishing i Malmö.

Torsdagen den 14 november arrangerar Sportfiskegiganten i Malmö andra upplagan av Giganten Street Fishing Challenge. Första året blev en succé och nu hoppas arrangören kunna göra arrangemanget ännu bättre.
Tävlingen äger rum i Malmös kanalsystem och anmälningsavgifter är 200 kronor. Väldigt billigt med tanke på att alla som anmäler sig får en ”goodie-bag” värd 150 kronor. Arrangören kan även locka med ett generöst prisbord.

Information från arrangören.

Tävlingsform:
Tävlingen sker individuellt.
100 procent återutsättning ska tillämpas. Vi värnar om vårt fina cityfiske!
Det är den längsta abborren som räknas och priser för vinnare, tvåa samt trea kommer att delas ut. Dessutom finns ett utlottningspris!
Anmälningsavgiften är 200:-.

Regler:
Tillåtna metoder är allt som går inom ramen för spinnfiske, såsom dropshot, traditionellt jiggfiske med jiggskalle eller spinnfiske med annat bete.
Endast en styck, enkel- eller trekrok får användas.
Naturligt bete är förbjudet att fiska med.
Fångad fisk ska vara korrekt krokad i munnen för att räknas.
En fångad fisk som ska rapporteras måste dokumenteras med ett fotografi när fisken ligger ovanpå måttstocken, som tilldelas samtliga deltagare vid samlingen. Släpp tillbaka fisken så snabbt som möjligt efter dokumentation.
All fångad fisk måste återutsättas. Ertappas deltagare med att ha slagit ihjäl fisk så diskvalificeras denne från tävlingen.
Påvisas en deltagare med fusk diskvalificeras denne omedelbart.
Deltagande sker på egen risk.

Tävlingsschema:
Samling:
Klockan 18:15 vid Paulibron.

Fisket startar: Ca klockan 18:30 med utgångspunkt från samlingsplatsen. När startskottet går är det fritt fram att pinna iväg och fiska vart du vill i kanalsystemet.
Fisket slutar: Klockan 21:30. Vänligen ta dig därefter, så snabbt som möjligt, mot samlingsplatsen för prisutdelningen.
Prisutdelning: Klockan 21:45 vid samlingsplatsen.

Priser:
1:a pris:
100% av de kontanta anmälningsintäkterna (PRISPOTT JUST NU: 7800:-), 1 st Westin/Daiwa Dropshotkit (Spö: Westin 3776 Dropshot 8′ 8-28 gram Rulle: Daiwa Aird 1000), 1 st Savagearspö och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 5853:-
2:a pris:
1 st Shimano/Penn Dropshotkit! (Spö: Shimano Yasei Dropshot 7′ 7-28 gram Rulle: Penn Battle 2000) och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 4250:-
3:e pris:
1 st BFT/Viva Dropshotkit! (Spö: BFT Walker Dropshot 8′ -25 gram Rulle: Viva Aesthetic AA 1000FD) och 4 st Rapala Rippin’ Rap! VÄRDE 2250:-
Utlottningspris:
1 st Darts FX Dropshot 8′ -30 gram! VÄRDE 999:-
*Vid oavgjort resultat räknas andra längsta fisk.

Prisbordet kommer att fyllas på efterhand som fler leverantörer hoppar på att sponsra tävligen!
Anmälan sker vid betalning i butiken. Så länge du inte har betalt är du inte anmäld! Ej lokala kunder som inte har möjlighet att besöka butiken ombeds ringa 040-18 88 78 eller e-posta till info@sportfiskegiganten.se för betalningsanvisningar.

Alla är hjärtligt välkomna att anmäla sig.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta