Gunki streetfishing tournament fortsätter och nästa helg, den 24 oktober är det i Motala som denna folkliga tävlingen ska avgöras. " /> Streetfishing i Motala! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Mathias Arnham
Streetfishing i Motala!

Gunki streetfishing tournament fortsätter och nästa helg, den 24 oktober är det i Motala som denna folkliga tävlingen ska avgöras.
Tävlingen kommer utspelas på sträckor i både Motala ström och i Göta kanal. Reglerna är enkla. Man tävlar enskilt men hjälps åt två och två med att mäta varandras fiskar. Den deltagare som har den längsta totallängden av sina tio längsta fiskar vinner fina priser ur Gunki och Pezon & Michels sortiment. Anmäl dig genom värdbutiken (senast idag den 18 oktober) som den här gången är Olas Sportfiske i Motala. Anmäl dig du med på 0141-219718 eller info@olassportfiske.se. Alla deltagare får en presentpåse med Gunki-prylar.

 

Mest läst
Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta