[/caption] " /> Studera och fiske i Tromsö | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Studera och fiska i Norge

Svenske Marcus Åhlund med massiv torsk på 37.1 kilo – fångad under skreifiske utanför Tromsö. Som fiskeintresserad student i Tromsö har du möjlighet att njuta av bra fiskem, samtidigt som du skaffar dig en universitetsutbildning.

Är du fiskeintresserad och funderar på att studera i höst? Varför inte förlägga studierna i Tromsö, där finns både univeritet och ett fantastiskt havsfiske.
Nordnorge är känt för fiske och naturupplevelser i världsklass, men här finns också ett väletablerat universitetet i Tromsö (UiT) dit svenska studenter är välkomna. Det finns över 200 utbildningar och kurser och där bedrivs även omfattande forskning av hög internationell nivå, speciellt inom naturvetenskap.
Kolla om du hittar något som passar dig på www.uit.no – den 15 april är sista ansökningsdagen.

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta