Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige nicander
Succe´på Vaeröy

Fiskejournalens läsarresa till Vaeröy blev till en storartad upplevelse för deltagarna. Fisket var stundtals helt fantastiskt och platsen hör till de vackraste i världen.
I en sagolik natur mötte sportfiskare från olika delar av Sverige och USA(!) storfisk i form av torsk, sej och hälleflundra. Fisket efter de två förstnämnda arterna gav många av deltagarna minnen för livet. Största torsken vägde 18,6 och största sejen nästan femton kilo. Under intensiva huggperioder var det kontakt med fisk i nästan varje nedsläpp.  Hälleflundrafisket var inte på topp under just dessa dagar. Ändå kom det ett upp ett tiotal flundror i vikter upp till trettio kilo. Nästan alla flundror återutsattes med stor försiktighet. Själv kommer jag alltid att minnas jättehugget som ledde till att den splitter nya superlinan slets av som en sytråd.
Samarbetet med guideföretaget Wild Water Fishing gav också bästa möjliga förutsättningar. Guidernas kunskap och erfarenhet i kombination med användandet moderna och sjösäkra sportfiskebåtar gjorde fisket enkelt och bekvämt.
Anders Nicander

Jeffrey Kane från Chicago, USA, Släpper tillbaka sin flundra med hjälp från Johan Abelsson från Wild Water Fishing

Jeffrey Kane från Chicago, USA, släpper tillbaka sin flundra med hjälp från Johan Abelsson från Wild Water Fishing. (Foto: Anders Nicander)


Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta