Sportfiskarna har meddelat att de ska öppna ett regionkontor i Jämtland. Och det var verkligen på tiden, tyckte många av de hundratals personer som besökte tisdagens fiskeevent på Storsjöteatern i Östersund. " /> Succé i Östersund när Sportfiskarna vandrar norrut | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Ingemar Näslund, populär föreläsare i Östersund. Foto: Anders Lundin
Succé i Östersund när Sportfiskarna vandrar norrut

Sportfiskarna har meddelat att de ska öppna ett regionkontor i Jämtland. Och det var verkligen på tiden, tyckte många av de hundratals personer som besökte tisdagens fiskeevent på Storsjöteatern i Östersund.

Hundratals personer kom till Sportfiskarnas event. Foto: Anders Lundin

Lokalen var proppfull av nyfikna fiskevänner när Sportfiskarna bjöd in till fiskekväll i Östersund, där de bland annat berättade om sina planer på att etablera sig i norra Sverige.

Jämtland är på många sätt redan en kunskapsbas när det kommer till sportfiske, och är det län som tar emot flest fisketurister per år. En av de största fiskeprofilerna i Östersund är författaren och fiskbiologen Ingemar Näslund, och han höll en föreläsning kring klimatutvecklingens påverkan på fiskbestånden, där han balanserade föredömligt mellan humor och kunskapsspridning.

Rödingen ligger risigt till, abborren gynnas, men insekterna kan ha svårt att hänga med i fiskbeståndsutvecklingen, var några av slutsatserna när det handlar om att vattnet blir varmare. Besökarna fick också se Micke Sundbergs och Anders Dahléns film om de mytomspunnna storöringarna i Storsjön, där det visade sig att sagorna om 15-kilosöringarna faktiskt var sanna.

På plats fanns även Sportfiskarnas Oscar Trowald för att föreläsa om Sveriges största gäddor genom tiderna, både sådana som i efterhand visat sig vara fake news, och sådana som klarat granskningen och hamnat på rekordlistorna. Det delades även ut ett stipendium på 20 000 kronor till Kjell Johansson, som i många år arbetat med flitigt med Unga Sportfiskare i Jämtland.

Var Sportfiskarnas nya kontor ska placeras i Jämtland står inte riktigt klart, utan det blir klart när det avgörs vilka som får de utannonserade tjänsterna.

– Det är många här i kväll, och det är även många som har sökt de här tjänsterna, summerade en nöjd Joel Norlin från Sportfiskarna.

Läs fler nyheter från Norrland:

Är detta Sveriges största hyllning till laxen?

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta