" /> Vadarjacka för äventyrsfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige
Vadarjacka för äventyrsfiske

loopjacka

Waimea heter Loops nya Europatillverkade vadarjacka. Den är tillverkad i ett 3 lagers 2-vägs stretchtyg vilket ger ökad rörlighet. Andningsförmågan i den här typen av tyg ökar med ökad aktivitet.

Bröstfickorna är stora och det finns en verktygsficka och fleecevaderade värmefickor. Midja och huva är justerbara och dras enkelt åt med en hand så att du slipper ställa ifrån dig spöt. Andra finesser är magnetknapp på huvan för att hålla den på plats under blåsiga förhållanden och vattentäta ventilationsdragkedjor på bägge sidor.

Pris:         3990sek

Mer info: www.looptackle.se

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta