Patriks 131 centimeters-gädda inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.[/caption] " /> Supergädda från Värmland | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Supergädda från Värmland
Patriks 131 centimeters-gädda får inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

Patriks 131 centimeters-gädda inviger det nya året. Det borgar för ett grymt fiskeår.

Första dagen på året blev en minnesvärd dag för Patrik och hans fiskekompisar. Efter några timmars fiske låg drömgäddan på isen och måttbandet kunde rullas ut till hela 131 centimeter.
Patrik Mittonen hade tidigare vertikalfiskat på sjön men nu var det dags för att testa ismete. Ett gäng ismetespön tacklade med mört var receptet för dagen och efter några landade snipor var det helt plötsligt tvärstopp när ett av spön löste ut.
– Efter femton minuters fajt såg vi det brutalt stora huvudet. Jag försökte ta henne om nacken men handen nådde inte runt. Jag fick sedan in handen bakom gälarna och kunde dra upp henne ur hålet, berättar Patrik.

Fisken mätte hela 131 centimeter och drog ner vågen till osannolika 16200 gram. Efter en snabb avkrokning och några bilder återutsattes fisken. Patrik har ännu inte bestämt om han ska registrera fångsten men han kan avslöja att fisken är fångad i en liten värmländsk sjö.
Läs mer om fiskebravaden på Team Mittonens blogg.

Mathias Larsson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta