[/caption] " /> Supergiftig fisk på torg i Stockholm | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Supergiftig fisk på torg i Stockholm

Skorpionfisk på ett konstgjort rev i Monacos marina reservat Larvotto. Foto: Franco Banfi / Wild Wonders of Europe

Wild Wonders of Europe är ett stort fotoprojekt med syfte att dokumentera Europas fantastiska flora och fauna. Många av fotograferna är skickliga undervattensfotografer med fisk i fokus.
Den schweiziske fotografen Franco Banfi, här på uppdrag av Wild Wonders of Europe i Monaco, vill ge alla möjligheten att få uppleva den fantastiska undervattensvärlden. Här har han fotat skorpionfisken, som är är en av världens giftigaste fiskar. Skoprionefisken skyddar sig både med gifttaggarna på ryggen och genom sitt fantastiska kamouflage. Ser du den andra fisken till vänster i bilden?
Se fler bilder i Wild Wonders of Europe stora utomhusutställning som står på Raoul Wallenbergs torg i Stockholm hela sommaren, 25 juni – 29 september 2013.

Mer info här
http://www.wild-wonders.com/exhibition_stockholm_swedish.asp

Relaterad nyhet från din region
10 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Snart kanske denna art återfinns i svenska vatten. Foto: Karolina Wikander/SLU
Sensationella svenska fyndet – långt från stallet

SLU:s personal på fartyget R/V Svea fick ett oväntat men uppskattat besök i sina nät när de genomförde en expedition på Nordsjön. Det handlar om en sjöhäst – som rörde sig långt ifrån sitt hemmastall.

SLU berättar i ett pressmeddelande att de aldrig har fångat någon sjöhäst tidigare. Den aktuella arten, kortnosad sjöhäst, lever vanligtvis i varmare vatten, och detta fynd gjordes i området där Nordsjön möter Skagerak, på danskt vatten.

Snart i svenska vatten?
Enligt SLU hittades den första sjöhästen i danskt vatten på 50 år 2017, men sedan dess har det rapporteras enstaka fynd av sjöhästar då och då. Senast i veckan hittades ett levande exemplar av arten allmän sjöhäst (hippocampus guttulatus) på en strand i Vejers på danska västkusten.

– Det verkar som om sjöhästar blir vanligare här och det lär inte dröja länge innan någon dyker upp också i svenska vatten, säger Peter Rask Møller, docent vid Statens Naturhistoriske Museum vid universitetet i Köpenhamn.

Söhästen som fångades på Svea levde tack och lov, och släpptes tillbaka efter fotografering. Bilderna skickades till en brittisk expert för artbestämning, vilka bekräftat att det rör sig om en honfisk av arten kortnosad sjöhäst (hippocampus hippocampus).

Här kan du läsa mer om fyndet.

Du kanske även gillar detta