Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Superöring från Lagan

En av de största havsöringar som någonsin fångats på Västkusten gick bet på ett Gnosjödrag i Lagan i går. Han som höll i spöt heter Torbjörn Melin.
Vår medarbetare Hans Schibli tipsar om att fisket i Lagan fått en rejäl push genom den drömöring som i går sågs blänka på strandkanten. Fisken var 87 centimeter lång och vägde 8,45 kilo. Det gör den till tredje största på Schiblis topplista över västkustöringar. Noteras bör också att öringen inte är fenklippt – alltså en vildöring.
Öringen bet i ett klassiskt Gnosjödrag och gav fångstmannen Torbjörn Melin en rejäl fajt, eftersom han hade ett ganska klent öringspö.
Mer info om fisket i lagan hittar du på www.laxfiske.org.
Svenne Andersson

Vilken drömpjäs! Silverblank, med hela fenor och med en vikt på hela 8,45 kilo. (Foto: Peter Attesson)

Vilken drömpjäs! Silverblank, med hela fenor och med en vikt på hela 8,45 kilo. (Foto: Peter Attesson)

Relaterad nyhet från din region
23 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta