Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige nicander
Supersundet

I helgen drog Fiskejournalen  till Öresund med två av landets mest spännande havsfiskeprofiler. Tillsammans med Anders Christensson och Jan Olsson bärgades 10 arter i det fantastiska sommar-om-hösten-vädret.
När dimman väl lättat badade Öresund i sol och ingen vind drog fram över vattnet. Varfisket och spättafisket som varit bra fram till timmarna innan vi testade var lite avslaget även om Jan Olsson landade en grann slätvar. Fiske med med ”spättatackel” och borstmask gav bra utdelning i arter och det är sällan många sekunder mellan huggen på Öresunds botten. Dagens höjdpunkt var de storvuxna makrillen som jagade helt inne vid den sköna ön Ven. Makrill i vikter upp till strax under kilot högg på tobis och stagg. Sillstimmen strax utanför var massiva och de som fiskade där belönades med stor sill i obegränsad mängd och en och annan välnärd torsk.
Med Anders och Janne i båten befinner man sig både historien och framtiden för svenskt havsfiske. Och fiskeglädjen lös i kapp med den nedgående solen när stormakrillen var så nära ytan att vi kunde kikmeta den. Här är gudagott att vara.
Anders Nicander

Spännande diskussioner i väntan på att den riktigt stora makrillen ska hugga. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta