Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Supertorsk från Norge

Jättetorsken högg på en Savagear Cutbait Real Heering.

Jättetorsken högg på en Savagear Cutbait Real Heering.

Skåningen Daniel Nilsson har varit på resa och hämtat upp en riktig supertorsk – på hela 32,65 kg! Jätten högg i vattnen utanför Söröya.
Vid den här tiden på året är torskfisket som bäst uppe i norra Norge och från Nordic Sea Angling rapporteras om flera riktiga bamsetorskar. En av de  största hämtades upp i förra veckan av Daniel Nilsson från Höör.
I sin anmälan till Recordfisken lämnar Daniel en livfull berättelse om den mycket hårda kampen med stortorsken:
”I första släppet på denna position drog det till i grejerna riktigt ordentligt. Djupet var 128 meter och fisken högg på 62 meter. Jag kände direkt att det var en stor torsk. Mot full broms och superbockat spö rusade fisken bara mot botten. Första rusningen var 65 meter på några sekunder. Efter cirka 15 minuter fick jag upp henne några meter från botten, men sen kunde jag inte hålla henne och hon gick ner på botten igen. Efter ytterligare 5-10 minuter började hon komma med och efter cirka 35-40 minuters kamp så låg hon i båten.”
Inne på Nordic Sea Angling vägdes jättetorsken till 32,65 kg. Som framgår av bilden var fisken rejält lång, hela 151 centimeter.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta