[/caption] " /> Sutarkväll i Magelungen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Sutarkväll i Magelungen

Sutaren (tinca tinca) är en relativt storvuxen karpfisk. Den är vacker med sina intensivt kopparröda ögon, grönaktiga fjäll och stora fenor som gör den till en stark och elegant simmare. Sutaren fångas bäst på mete varma sommarkvällar eller tidigt i gryningen. (Foto: Rasmus Ljungkvist)

Fredag 29 juni anordnar Sportfiskarnas regionkontor Mälardalen en fiskekväll efter sutare vid sjön Magelungen nära Farsta. Syftet med fiskekvällen är dels att lära ut hur man sportfiskar efter sutare i ett av regionens lättillgängligaste vatten men även att sprida kunskap om arten sutare.
Den vackra och skygga sutaren (tinca tinca) är som mest aktiv på kvällarna och därför börjar fisket vid Magelungen klockan 19.30. Sutaren är en relativt storvuxen karpfisk som fångas bäst på mete. Sportfiskarna kommer ha lite utrustning att låna för den som vill prova på.
Observera att datumet för fiskekvällen kan komma att ändras om vädret blir allt för dåligt denna kväll.
Sportfiskarna hälsar alla fiskeintresserade välkomna, oavsett tidigare fiskerfarenhet.
Information om sutarkvällen: Tobias Fränstam, 08-410 80 682
Anmälan: tobias.franstam@sportfiskarna.se
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta