Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Suveräna trollingsvenskar

Svenskarna fångade inte de största – men definitivt det flesta. Så det blev svenkt på platserna ett till fem i teamtävlingen i Trolling Master Bornholm. Och naturligtvis solklar seger i landskampen.
Rutinerade Team Bradders med Göran Claesson som skeppare, tog hem segern med totalt 737 poäng, före Wildwater-Per med 681 poäng. Team Falken blev trea, Team Gladsax fyra och Abels Salmon Catcher femma.
Nu handlar Trolling Master Bornholm mycket om att fånga de största – inte de flesta. De stora priserna går därför till de som drar de tyngsta laxarna och där var det danskt på alla topplatserna.  Frank Ydes 17-kilos från första dagen stod sig som segrarfisk, tätt följd av Dennis Jørgensen 16,82 och Anders Gottlieb 15,71 kilo.

Tävlingen var fiskmässigt en succé och trots att två halvdagar blåste bort fångades det totalt 282 laxar, vilket är det näst bästa resultatet någonsin. Drygt en lax per deltagande team alltså under de sammanlagt två och en halv fiskedagarna.
Svenne Andersson

Ännu en lax går i håven och medverkar till succén för Trolling Master Bornholm.

Ännu en lax går i håven och medverkar till succén för Trolling Master Bornholm.

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Lucas Lövgren åkte tillbaka till platsen där han tidigare förlorat en stor fisk, och det lönade sig. Foto: Privat
Rödingbjässe från norr – Lucas fick sin revansch

Snacka om att sätta ned foten. Knappt har pimpelsäsongen börjat innan en av årets häftigaste fiskar har fångats, vågar vi påstå. Det var Lucas Lövgren i Kiruna som fick sitt livs fjällröding under den senaste turen – på samma plats där han tidigare tappat en bjässe.

Drömfisken fick simma tillbaka efter vägning.

Det har varit rejält kallt i landets nordligaste delar den senaste veckan, men Lucas Lövgrens fina röding hjälper månne till att höja temperaturen hos dem som tvekar inför att ge sig ut på fiskevattnen.
Måtten på bjässen var imponerande 5 996 gram och 82 centimeter. En sån där fisk som de flesta bara får se på bild i fisketidningar eller i sina drömmar.

Vi ber Lucas berätta om det lyckade fiskafänget:

– Att få inleda året med en sådan drömfisk känns magiskt. Ofta brukar jag se mina jullov som en tid då jag kan fara ut och fiska på vatten som jag tror kan hålla grov fisk. Det blir även en hel del mil på skotern i samband med det, berättar Lucas för Fiskejournalen.

Han fortsätter:
– Ändå sedan förra året då jag tappat en stor röding har jag velat åka tillbaka till den platsen och lägga timmarna. Jag väntade in snön 2021 och gjorde då den första fjällresan – som alltså gick rätt bra. Fisken bjöd på en 35 minuters kamp, därefter några bilder innan den fick gå hem igen.

Frågan är då hur han ska kunna toppa denna fisk i framtiden?
– Målet att få en större röding känns just nu svårt att överträffa. Ett av mina nästa mål inför sommarfisket blir att försöka slå mitt personbästa på öring, hälsar en nöjd fångstman.
Fiskejournalen tackar för storyn och gratulerar Lucas till en magisk fisk.

Du kanske även gillar detta