Gunnar Svanljung har rivstartat laxsäsongen. Gunnar Svanljung har rivstartat laxsäsongen.[/caption] " /> Svanljung visar klass | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svanljung visar klass
Gunnar Svanljung har rivstartat laxsäsongen.

Gunnar Svanljung har rivstartat laxsäsongen.

Laxkungen Gunnar Svanljung från byn Soukolojärvi i Tornedalen har sparkat igång årets laxfiske med den äran. Med sina hemmagjorda ”Demonspinnare” har han visat var skåpet ska stå.
Det är i Torneälven han naturligtvis fiskar och helst i forsen Matkakoski i den södra delen. Fisket började den 1 juni och under den första veckan tog han storslam. Eller vad sägs om en serie på 14,7-14,5-13,7 och 13,4 kilo. I det kommande numret av Fiskejournalen, nummer 7-8, har vi porträtterat denne gigant inom svenskt laxfiske. I butik 26 juni.
Gunnar Westrin

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta