Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Svår att återutsätta

Den tjocka gäddan gick inte ner genom hålet, så Johan fick använda yxa och borr för att göra ett större hål innan han kunde släppa tillbaka den.
Det är en dramatisk berättelse som Johan Byström från Täfteå bifogar sin anmälan till 100-klubben. Han berättar att han var ute på Tavlefjärden en vacker och solig dag. Efter hugget rusade linan av rullen och alla fiskekompisarna samlades runt hålet för att följa dramatiken.
”Jag stack ner handen i hålet och insåg genast att det skulle bli tufft att få upp den grova gäddan genom 150 mm-hålet. Men med en liten ansträngning kunde den pressas igenom och landas på mattan. Gäddan var grymt tjock, det värsta jag sett! 11,05 kilo och 110 centimeter, 53 centimeter i omkrets”, berättar Johan.

Sedan återstod problemet att få ner gäddan i vattnet igen. Att det inte skulle gå att trycka ner den genom hålet förstod Johan, så det blev till att borra fler hål och hugga upp med en yxa, innan gäddan kunde återutsättas.
Svenne Andersson

Johan Byström med den mycket tjocka och välfödda gädda han fick på Tavlefjärden.


Relaterad nyhet från din region
1 timme sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta