Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Svårfiskat i PNC

I helgen avgjordes den anrika havsfisketävlingen PNC, Pater Noster Cup. Hårt väder tvingade teamen att fiska i Gullmaren där fisket är en skugga av sitt forna jag.
Svenska havssportfiskare är verkligen imponerande. Trots att fiskevattnen är sargade av ett alldeles för intensivt yrkesfiske lyckas man hela tiden hitta en väg framåt. Resultatet i årets PNC visar att man trots riktigt uselt väder med hård vind lyckas skrapa i hop elva godkända arter. Största fisk blev en havsöring på 1,7 kilo. Roligast nyhet är att det i samband med och under tävling kommit upp några små rödspättor. Rödspättan var förr mycket vanlig i fjordarna, men är numera i stort sett försvunnen.
Mer info hittar du på arrangören GHFK:s hemsida som du hittar HÄR
Anders Nicander

Rödspätta var en av arterna som fångades under PNC: (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta