[/caption] " /> Svårt att få bukt med hajfenfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svårt att få bukt med hajfenfiske

Trots EU-lagarna fortsätter hajfisket. Portugisiska och spanska fiskare kan enkelt välja att flagga ut sina fartyg till ett land där hajfensfiske fortfarande är tillåtet. (Foto: Svt Play)

Tusentals hajfenor har fotograferats på ett tak i Hong Kong. Trots EU:s förbud mot hajfensfiske fortsätter alltså den fruktansvärda metoden att fånga hajar, skära loss deras fenor och sedan dumpa dem i vattnet där de dör en plågsam död. Fenorna används som igrediens i hajfenssoppa.
Svt:s Rapport visade nyligen bilder på tusentals hajfenor, liggande på ett hustak i Hong Kong. Fotografen som tog bilderna fick inget svar från arbetarna om varifrån hajfenorna kom. Men med största sannolikhet kommer fenorna bland annat från världens två största exportörer av hajfenor, Spanien och Portugal.

Nu, en dryg månad efter EU parlamentets förbud mot hajfensfiske visar det sig hur svårt det blir att få stopp på den brutala jakten. Det är just nu högsäsong för hajfensfisket och på ett tak i Hong Kong gjordes ett makabert fynd i onsdags, rapporterar SVT:s Rapport.
Se inslaget här nedan.
Läs mer hajfensoppa och dess tragiska bieffekter.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta