[/caption] " /> Svensk blev "årets återutsättare" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svensk blev ”årets återutsättare”

TBF:s ordförande Ellen Peel gratulerar svensken Anders Jönsson.

Anders Jönsson från Ystad fick i helgen ta emot The Billfish Foundations pris som årets återutsättare av sailfish. Prisutdelningen ägde rum i storviltsfiskets mecka, Miami Florida.
Det var utanför Kenyas kust som Anders Jönsson kammade hem det prestigefyllda priset ”Sailfish Award” för att han på ett professionellt sätt tagit upp, märkt och återutsatt flest sailfish i Indiska oceanen i år.
– Det känns mycket hedrande, berättar Anders som först inte hade en aning om att han blivit nominerad.
– När jag kom hem från min semester efter jul och nyår, låg där ett brev från The Billfish Foundation.
Nu i helgen var Anders på plats för att motta priset på plats i Miami.
The Billfish Foundation är en ideellt finansierad förening som kämpar för havets hotade invånare som spjutfiskar, svärdfiskar och tonfiskar. De arbetar genom att finansiera forskning om haven samt genom att försöka påverka politiska beslut i rätt riktning.
Läs mer på www.billfish.org
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta