[/caption] " /> Svensk blev "årets återutsättare" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Svensk blev ”årets återutsättare”

TBF:s ordförande Ellen Peel gratulerar svensken Anders Jönsson.

Anders Jönsson från Ystad fick i helgen ta emot The Billfish Foundations pris som årets återutsättare av sailfish. Prisutdelningen ägde rum i storviltsfiskets mecka, Miami Florida.
Det var utanför Kenyas kust som Anders Jönsson kammade hem det prestigefyllda priset ”Sailfish Award” för att han på ett professionellt sätt tagit upp, märkt och återutsatt flest sailfish i Indiska oceanen i år.
– Det känns mycket hedrande, berättar Anders som först inte hade en aning om att han blivit nominerad.
– När jag kom hem från min semester efter jul och nyår, låg där ett brev från The Billfish Foundation.
Nu i helgen var Anders på plats för att motta priset på plats i Miami.
The Billfish Foundation är en ideellt finansierad förening som kämpar för havets hotade invånare som spjutfiskar, svärdfiskar och tonfiskar. De arbetar genom att finansiera forskning om haven samt genom att försöka påverka politiska beslut i rätt riktning.
Läs mer på www.billfish.org
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta