[/caption] " /> Svensk hälleflundrarekord slaget med råge! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Mathias Arnham
Svensk hälleflundrarekord slaget med råge!

Hälleflundran kan bli över 300 kilo tung. På svenska vatten har det dock varit klent med stora flundror. Gårdagens 111 kilo tunga flundra visar att förutsättningarna finns även längs svenska kusten.

Natten till den 22 juli drog havsfiskaren Fredik von Elern den största fisk som fångats på svenskt vatten sedan tonfiskarna försvann från Öresund. Den 111 kilo tunga hälleflundran är en glädjande sensation!
När Fredrik von Elern och hans vänner Fredrik Högberg och Tobias Ehn var på väg hem med båten ”Fasa” till Grebbestad, kom det stora hugget.
–       Efter 40 minuters fajt såg vi en fisk under ytan som jag först trodde var en jättestor vitrocka. Men när den sedan vände ryggen till var det ingen tvekan. Det var en hälleflundra, berättar Fredrik.
Klockan sju igår morse kunde fisken vägas in till 111,3 kilo. Längden var 204 centimeter.

–       Det är inte bara den största hälleflundra som fångats på svenskt vatten, utan också den största fisken på svenskt vatten på över 50 år, säger havsfiskeexperten Jan Olsson.
–       Detta visar tydligt att svenskt havsfiske kan pånyttfödas om man förvaltar vattnen rätt. Vi har alla förutsättningar att hålla en population med stora hälleflundror.
Fredrik von Elern har slagit det forna hällflundrarekordet som låg på 64,85 kilo med råge, men det är ingen slump. Fredrik tillhör de verkliga pionjärerna när det gäller svenskt off shore-fiske. Redan på tidigt 90-tal pionjärfiskade han med stor framgång över djupbottnar och vrak i norra Bohuslän.
I går natt fick han sitt livs fisk!

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta