Nu kommer det en systertävling till Svenska Karp-cupen, som tillåter alla möjliga karpfångstvatten. Det vill säga att även stängda och syndikatsjöar är godkända som fångstvatten i All In-varianten. " /> Svenska Karp-cupen växlar upp med All in-tävling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Dags att gå All-in på karp. Foto: Daveynin / CC 2.0
Svenska Karp-cupen växlar upp med All in-tävling

Nu kommer det en systertävling till Svenska Karp-cupen, som tillåter alla möjliga karpfångstvatten. Det vill säga att även stängda och syndikatsjöar är godkända som fångstvatten i All In-varianten.

– Trenden har gått i denna riktning och många anser att en sådan tävling ligger helt rätt i sin tid. Själva tävlingen går ut på att man kan samla på sig maximalt 15 karpar från minst 5 olika vatten runt om i Sverige, berättar arrangören Max Lösche.

Varje deltagares fångster räknas sedan ihop till en totalvikt. Den karpfiskare som har den största totalvikten vinner cupen. Att man kan anmäla max 3 fiskar från samma vatten (full pott blir alltså 3 fiskar gånger 5 vatten, 15 karpar) innebär att det blir en sund och rättvis spridning och det är inte bara supervatten som kan leverera totalsegern! Vill man köra hardcore så går det fint att anmäla färre än 3 fiskar från samma vatten.

Teoretiskt kan man alltså köra i 15 olika sjöar och anmäla en fisk från varje. Det är helt individuellt. Riktigt fina sponsorpriser väntar! Deltagaravgiften ligger på 300 kronor och tävlingen löper på under hela året till nyårsafton.

Om ni vill delta så kan ni skicka ett mejl med ert namn, en fångstbild och en kort presentation om er och ert karpfiske till: karp@specimen-svenskan.se

Läs mer om karpfiske i Fiskejournalen:

Birger bärgade segern i första upplagan av Karp-cupen

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelsen meddelar att de tar hjälp av kustbevakningen för att skydda de lekande abborrarna.
Extra bevakning för att skydda Gotlands abborrar

Under våren är abborren en jagad art – både bland pimpelfiskare och vissa sportfiskare som vill fånga de stora exemplaren som lagt på sig vikt inför leken. Länsstyrelsen på Gotland meddelar att de kommer att bevaka abborrens lek extra noggrant denna vår.

På Gotland fredas sedan många år abborre och gädda mellan 1 mars–31 maj, med syftet att skydda fiskbestånden under och i anslutning till lekvandring och lekperiod.
Bakgrunden är att både abborre och gädda uppvisat en oroväckande nedgång sedan 1990-talet. Ett litet ljus i horisonten kan skönjas för abborren de senaste åren, men Länsstyrelsen markerar tydligt att beståndet fortfarande är skört.

De meddelar att det kommer att ske fisketillsyn under våren, och särskilt i områden där det förekommer gädd- och abborrlek. Tillsynen kommer att ske i nära samarbete med bland annat Kustbevakningen.

De påminner också om att minimimåttet för gädda är 40 centimeter och maximimåttet 75 centimeter. Vid handredskapsfiske får maximalt tre gäddor mellan 40–75 centimeter behållas per fiskare och dygn.

Relevanta produkter från vår fiskebutik:

Du kanske även gillar detta