Svensk seger i Garmin Fiskefestival

slätvar fångad vid garmin fiskefestival

Välkände havsfiskeprofilen Thomas Nilsson med tävlingens största fisk, en slätvar på fantastiska 1930gram.

Det gjordes många fångster när havsfisketävlingen Garmin Fiskefestival avgjordes i helgen. Segrade gjorde svenska team Garmin/ABU som landade hela arton arter.
Öresund visade sig från sin bästa sida när hela trettiofyra havsfisketeam gjorde upp om segern. Arton arter är smått galet bra och det visar på vilken bredd och kunskap det finns i svenskt havssportfiske. Bättre utrustning än förr och en mycket bättre kunskap om hur man bäst fiskar efter enskilda arter gör att intresset för fisket inte bara lever vidare utan också sprider sig och får nya utövare. När svenska hav skövlats har havssportfiskarna ändrat strategi och att det är just här – i det från trålar befriade Öresund – man har störst framgångar är helt logiskt.
Garmin Fiskefestival utgick i år ifrån Borstahusen och under tävlingen fångades sammanlagt tjugofyra arter. Mest uppseendeväckande var kanske Vandia Skepparen Thomas Nilssons superslätvar som vägde hela 1930 gram. Även två klorockor fångades . Största sillen fick Lars Kårholm i team Bumibjörnarna. Den fångsten belönades med ett presentkort på hela 10 000 kronor hos fiskeresearrangören Nordic Sea Angling.
Segrande Team Garmin/ABU vann med bara två poäng över danska Team blaæser som tog en andra plats. PÅ tredje plats kom Vandskræk och så de från Danmark.
Anders Nicander

 

Annons
AKTUELLT

Snart dags för Västerhavsveckan

Fiska, åka båt, paddla kajak och samla in spännande djur från havet är bara några av de aktiviteter som erbjuds under årets Västerhavsvecka. I år firas 10-årsjubileum och fler orter är någonsin medverkar med roliga, spännande och havsnära aktiviteter.

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...