Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Svensk seger vid Bornholm

De svenske har än en gång varit på Bornholm och visat flaggen. Det blev seger både i landskampen och i lagtävlingen i ett sönderblåst och nedkortat Trolling Master Bornholm.
Frisk nordostlig vind är inte något som trollingfiskarna önskar sig – men det var tyvärr en bister verklighet när Trolling Master Bornholm avgjordes. Det var kallt, gropigt och svårfiskat och två fiskedagar blåste helt bort.
När det är sådana förhållanden ska man ha en stor och stadig båt och en rutinerad besättning. Det hade Per ”Wildwater” Lundberg och därför tog hans team hem lagtävlingen, med totalt tio fångade laxar, fyra på onsdagen och sex på lördagen. Segern blev ganska klar före danska Team Hustler och svenska PM Fishing.

Två båtlag på prispallen i det 235 båtar starka startfältet banade också vägen för seger i landskampen. Hemmanationen Danmark fick nöja sig med priset till största lax som gick Thomas Pedersen för en fisk på 14,09 kilo.
Resultatlistan hittar du här.
Svenne Andersson

Redan på onsdagen blåste det upp och årets Trolling Masters Bornholm blev en hård prövning för deltagarna.


Relaterad nyhet från din region
58 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta